Company Line förvärvas av den börsnoterade handelskoncernen Momentum Group

Company Line är en av Sveriges ledande återförsäljare av yrkes- och profilkläder samt produktmedia med yrkesbutiker och utställningar i Kiruna och Luleå. Företaget grundades 1988 och har med sin långa erfarenhet, värdeskapande erbjudande och höga kompetens inom företagsprofilering samt yrkeskläder och personlig skyddsutrustning för professionella användare en stark position i norra Sverige. Company Line omsätter cirka 75 MSEK per år och har 25 anställda.

 

I syfte att säkerställa en fortsatt positiv utveckling av verksamheten har ägarna till Company Line Förvaltning AB sålt 70 procent av sina aktier till den börsnoterade handelskoncernen Momentum Group. I Momentum Group ingår sedan tidigare bland annat Merkus Yrkeskläder, TriffiQ och Reklamproffsen som alla erbjuder yrkes- och profilkläder samt produktmedia till företag och offentlig sektor i södra, västra och mellersta Sverige, samt den rikstäckande industriåterförsäljaren TOOLS som erbjuder verktyg och förnödenheter.

 

– Som familjeföretagare har valet av en delägare som skulle kunna hjälpa oss att förstärka och vidareutveckla Company Line naturligtvis inneburit många olika ställningstaganden och vi har noga övervägt olika alternativ, säger Robert Lindström, VD och ägare i Company Line. Med sitt tydliga fokus på starka nischföretag inom yrkes- och profilkläder, finansiella resurser och väletablerade relationer med våra leverantörer var Momentum Group dock ett naturligt val som ny ägare för Company Line i framtiden.

 

– Genom det fördjupade samarbetet som förvärvet innebär med Momentum Group och våra blivande systerföretag kan vi på Company Line fortsätta vår positiva långsiktiga utveckling tillsammans med våra kunder och leverantörer, fortsätter Oskar Lindström, vVD för Company Line. Jag ser personligen fram emot att fortsätta leda och utveckla Company Line tillsammans med alla våra medarbetare och en ny ägare som delar både våra värderingar och mål.

 

Company Line kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag i enlighet med Momentum Group-koncernens filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Company Line är ett väletablerat företag med hög kompetens hos sina medarbetare och har goda kundrelationer med företag, idrottsföreningar och den offentliga sektorn i norra Sverige, säger Ulf Lilius, VD & koncernchef för Momentum Group. Vi ser mycket goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt för Company Line som en del av Momentum Group.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Robert Lindström, VD, Company Line – telefon: 0920-23 36 11 / 070-525 82 82

Oskar Lindström, vVD, Company Line – telefon: 0920- 23 36 21

Mats Karlqvist, Head of Investor Relations, Momentum Group – telefon: 070-660 31 32